Gent-Oost brengt jonge gezinnen samen, wandelt, smult en bidt.

Gezinspastoraal Gent-Oost
Op stap met Jonge gezinnen
zondag 6 september 2020

--------------------------------
In de parochieploeg Gent-Oost in september 2019 stelde diaken Johan een nieuw initiatief voor om een aantal keren per jaar jonge gezinnen samen te brengen. Ontmoetingsmomenten vanuit gelovig perspectief. Voor de ouders en voor de kinderen iets apart, en voor de baby’s een babysit, en ook ruimte om elkaar te leren kennen.

Ons initiatief werd inmiddels ook goedgekeurd door ‘space for grace’. ‘Space for grace’ is een programma dat zich richt op het vitaliseren van katholieke geloofsgemeenschappen door het ondersteunen van innovatieve projecten. 

Een werkgroep werd samengesteld om het initiatief uit de bouwen. Er werden gezinnen aangesproken met de vraag om eraan mee te werken. Vijf gezinnen waren enthousiast, we konden dus starten. En toen kwam de lockdown. Gelukkig leven we in een digitaal tijdperk en konden via ‘zoom’ met elkaar kennis maken. Daar kwam het idee om elkaar een eerste keer te ontmoeten in september. Een wandeling vond iedereen een leuk idee om in een ontspannen sfeer elkaar te leren kennen.

Zondag 6 september was het dan zover! We verzamelden in de tuin van het Jokri-huis Oude Bareel. Ieder met een mondmasker en de nodige afstand. Tijdens een kop koffie konden we al kennis maken met elkaar. Met de nodige coronamaatregelen gingen we dan op stap. We gingen in gesprek met elkaar en ontdekten ook een verborgen pareltje natuur in Oude Bareel. We liepen tussen velden en tussen bomen én met zon. De kinderen hadden hun handen vol met een zoekopdracht. Hun vondsten werden bewaard in een eierdoos. Zo was de wandeling ook voor hen een ganse belevenis.

Na een kleine twee uur stappen waren we terug bij af en gingen we richting kerk voor een gebedsmoment. En dan waren er wafels! De geur kwam ons tegemoet! Onze magen konden wel iets gebruiken. Elk in onze eigen bubbel in de tuin in het Jokri-huis van Oude Bareel smulden we van de heerlijke wafels met suiker of confituur. Hoe moet het nu verder?

Tijdens een gesprek na de wafels was iedereen heel positief. Ieder vond de namiddag heel geslaagd en er was het verlangen naar méér. Vanuit de groep kwam het voorstel om een vijftal keer per jaar samen te komen en elkaar nog beter te leren kennen. Er kwamen ook ideeën naar voor: iets bezinnend, iets diaconaal, iets praktisch én elke activiteit afsluiten met ‘samen tafelen’.

We zijn dus goed gestart. Met een gerust hart bereiden we een tweede bijeenkomst voor.
We hebben veel hoop en vertrouwen!