Universitaire Parochie KU Leuven


Wij zijn een levende geloofsgemeenschap omdat...

Als Universitaire Parochie behartigen wij de brug tussen de katholieke Kerk in Vlaanderen en de universitaire gemeenschap, met een bijzondere aandacht voor de jongeren en de studenten. Wij proberen op een hedendaagse manier spiritualiteit en religieuze ritmes ter sprake te brengen en beogen daarbij interreligieuze en interlevensbeschouwelijke openheid.

Het aanbod van de Universitaire Parochie omvat een vormingsluik en de aandacht voor solidariteit en diaconie, met grote aandacht voor het vrijwilligerswerk en inleefreizen voor jonge mensen. We dragen ook de zorg voor twaalf studentengemeenschapshuizen verspreid over de stad Leuven.

Onze gemeenschap viert eucharistie op zaterdag om 18.15u en op zondag om 11.00u. Er is onthaal en een kindernevendienst. In deze gemeenschap krijgen ook sacramenten en gebedsvieringen (o.a. Taizé gebed) hun plaats en wij verzorgen ook universitaire liturgische diensten en uitvaarten. Het koor dient de zang van de gemeenschap.

Praktische informatie

Over de gebedsplaats

Onze gemeenschappen komen samen op verschillende plaatsen in het Leuvense. Onze belangrijkste kerk is de Sint-Jan-de-Doperkerk, gelegen in het Groot Begijnhof van Leuven, en we beschikken ook over de Lambertuskapel op het domein van het kasteel van Arenberg. Voor onze vormingsactiviteiten maken we gebruik van universiteitslokalen. Onze vieringen en activiteiten gaan door in het Nederlands, Engels of Frans, en er is aansluiting bij een Spaanssprekende gemeenschap in de Sint-Michielskerk.

Adres

Tiensestraat 124, 3000 Leuven

Meer info

Website: www.kuleuven.be/up

Contact

Jacques Haers
jacques.haers@upar.kuleuven.be
016/32 55 85

---
Informatie laatst gevalideerd op 18 nov 2015