TAU Franciscaanse spiritualiteit vandaag


Wij zijn een levende geloofsgemeenschap omdat...

… we franciscaanse spiritualiteit toegankelijk maken voor wie ermee wil kennismaken of zich erin verdiepen. We organiseren onthaal rond en vorming over Franciscus en Clara van Assisi d.m.v. initiatie- en verdiepingsreeksen, inspiratie- en verdiepingsdagen, bezinningsweekends en leesgroepjes.
TAU biedt tevens inspiratie- en ontmoetingswandelingen aan doorheen het Vlaamse land en ‘sacrale dans’-dagen.

TAU organiseert verschillende reizen naar Assisi: drie soorten staptochten, een ‘Kalm-aan-reis’ en reizen i.s.m. organisaties en bestaande groepen. Op de mooie franciscaanse plekken wordt veel aandacht besteed aan het leven van Franciscus en Clara en aan ons eigen leven. Ook krijgen stilte, zang en gebed, geloofsgesprek en liturgie een plaats.

Onze website informeert over allerlei franciscaanse initiatieven en biedt inspiratie, o.a. over onze franciscaansgezinde paus en a.d.h.v. franciscaanse bezinningen tijdens de Advent. Neem maar eens een kijkje!
We zijn ook te vinden op Facebook en Twitter en brengen vier keer per jaar een nieuwsbrief uit (inschrijven kan via de website).

Praktische informatie

Over de gebedsplaats

TAU organiseert activiteiten rond Franciscus en Clara op verschillende plaatsen in Vlaanderen: van de Westhoek tot in Limburg, bijvoorbeeld in Hasselt, Sint-Truiden, Leuven, Antwerpen, Gent, Brugge en Westouter. Ons bureau bevindt zich in Sint-Truiden.

Adres

Minderbroederstraat 5, 3800 Sint-Truiden

Meer info

Website: www.franciscaansleven.be

Contact

Tinne Grolus
tau@franciscaansleven.be
0479/07 81 40

---
Informatie laatst gevalideerd op 02 okt 2017