Sint-Franciscusparochie


Wij zijn een levende geloofsgemeenschap omdat...

EUCHARISTIE: onze gemeenschap viert elke week samen. Wij proberen op een hedendaagse manier zin te geven aan de eeuwenoude boodschap van het evangelie. Daarbij gebruiken we herkenbare woorden en beelden (o.a. via projectie) die de liturgie (eucharistie of woord- en communiedienst) dragen. Maandelijks proberen we een familieviering (gezinsviering) te houden waar zowel jong als oud of het hele gezin zich thuis kan voelen. Onze 2 koren (Blij Rondeel en het Franciscuskoor) of onze voorzangers ondersteunen afwiselend de liturgie. Dit alles wordt begeleid door live muziek op orgel/piano, vaak ondersteund door trombone, viool, dwarsfluit, clarinet of gitaarmuziek. Al de sacramenten krijgen zo op een gepaste manier vorm in onze gemeenschap.

DIACONIE: ons verenigingsleven bestaat uit een 20-tal verenigingen. Zowel jong als oud komt er aan zijn trekken. Naast OKRA, ziekenzorg, catechese werking en enkele koren maken ook een fotoclub, een buurtwerking, jeugdbeweging, de school de ARK, … deel uit van onze buurt. Solidariteit t.o.v. armen en minderbedeelden steunen we van harte. “Let us change” en “Ligo Naftore” zijn twee goede doelen die we een warm hart toedragen. Naast de wekelijkse of dagelijkse liturgie zijn er dus ook heel wat samenkomsten (religieus en niet-religieus) die gebruik maken van onze parochiezaal en zo zin geven aan de boodschap en de gemeenschap dragen.

Frequentie: zondagviering om 10.00u, maandag, dinsdag en vrijdag om 8.30u. Onze gemeenschap is vlot bereikbaar via het openbaar vervoer (halte voor de kerk), fiets en auto (parking in de omliggende straten). Het secretariaat is op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag open van 9.30u tot 11.30u.

Praktische informatie

Over de gebedsplaats

Onze gemeenschap viert in de parochiekerk en komt verder samen in de parochiezaal, het jeugdhuis, de huiskamer, het klaslokaal, …

Adres

Tiensesteenweg 190, 3001 Heverlee

Meer info

Website: www.franciscusfrando.be

Contact

Lieven Dries
lieven.dries@telenet.be
016 25 04 59

---
Informatie laatst gevalideerd op 02 okt 2017