Pastorale eenheid St. Franciscus Hasselt


Wij zijn een levende geloofsgemeenschap omdat...

Geloofsverdieping voor jong en oud. Naast een Plussersgroep voor +12 jarigen komen jongeren maandelijks samen in “‘t Salon” om vanuit een verhaal uit de Bijbel over een thema te spreken. Voor volwassenen is er maandelijks in de “Lectio” ruimte voor een Bijbelgesprek en ook is er een gezinsgroep.

Gedragen door velen. In elke plaatselijke geloofskern is er een dragende groep vrijwilligers. Natuurlijk zijn er nog heel wat meer helpende handen. Zo zijn er de koren, de 20 misdienaars, de catechisten…

Gemeenschapsopbouw. Door ouders te betrekken bij de Eerste Communie- en Vormselwerking, door regelmatige activiteiten voor gezinnen vinden zij hun plaats in het groter geheel. Dat je niet alleen christen bent in de Kerk maar ook er buiten wordt zichtbaar in tal van activiteiten die er doorgaan.

Praktische informatie

Over de gebedsplaats

De Sint Lambertuskerk van Kiewit en de Sint Gertrudiskerk van Kuringen zijn de centrumkerken van onze pastorale eenheid die bestaat uit 5 parochies. Die twee kerken zijn het anker voor een ruim pastoraal aanbod.

Adres

Kempische Steenweg 518, 3500 Hasselt

Meer info

Website: www.kerknet.be/organisatie/hasselt-noord

Contact

Jan Philippe
Jan.philippe@belgacom.net
0494/29 27 67

---
Informatie laatst gevalideerd op 22 nov 2019