Pastorale eenheid Sint-Donatianus Brugge


Wij zijn een levende geloofsgemeenschap omdat...

… in de werkgroep “Diaconie en solidariteit” onze eerste zorg gaat naar mensen die in armoede leven. Welzijnszorg vormt hier een eerste schakel. Vrijwilligers luisteren naar de vele eenzame mensen in onze stad. We besteden ook aandacht aan ziekenbezoek, huisbezoek met communie en zorg voor bejaarden. Via de missiewerking steunen we parochies uit de Derde Wereld en hebben we aandacht voor de projecten van Broederlijk Delen.

… we in de werkgroep “Verkondiging en geloofsverdieping” aandacht besteden aan gezinscatechese, eerste verkondiging, geloofsverdieping en het geloof (her)ontdekken. Mensen die zich voorbereiden op een sacrament bieden we een gastvrij onthaal aan en een diepgaande initiatie in het geloof door catechese voor volwassenen, jongeren en kinderen. We willen het gezin warm maken om hen vertrouwd te maken met het evangelie en de Bijbel.

… we vanuit de werkgroep “Liturgie” de gelegenheid bieden om samen eucharistie te vieren. Liturgie brengt mensen samen in gemeenschappelijk gebed. 1 keer per maand is er een viering met kindernevendienst en 1 keer per week een studentenviering met de Sint-Michielsbeweging. In onze historische kerken begroeten we talrijke toeristen. We bieden hen een plek van stilte en meditatie. Dagelijks is er een middaggebed in verschillende talen.

Praktische informatie

Over de gebedsplaats

Diverse kerken en parochiehuizen in Brugge stad centrum

Adres

Sint-Salvatorskoorstraat 8, 8000 Brugge

Meer info

Website: www.sintdonatianusbrugge.be

Contact

Jan Tilleman
jan.tilleman@skynet.be
050 33 68 41

Sint-Salvatorskoorstraat 8, 8000 Brugge

---
Informatie laatst gevalideerd op 27 okt 2015