Parochies Bever-Galmaarden-Tollembeek


Wij zijn een levende geloofsgemeenschap omdat...

… liturgie en sacramenten vurig gevierd en beleefd worden: dagelijkse Eucharistie met telkens een korte homilie en ruimte voor muziek en zang, wekelijkse gelegenheid tot het ontvangen van het sacrament van de biecht, verzorgde vieringen voor huwelijk, doopsel en uitvaart met veel positieve reacties (ook van niet-kerkelijke families), catechese voor Eerste Communie en Vormsel door een enthousiaste groep medewerkers.

… het aanbod aan spiritualiteit flink is gegroeid, vaak op initiatief van de priester in overleg met vrijwilligers: groepen voor gebed, geloofsgesprek of vorming in bepaalde perioden van het jaar (bv. de sterke tijden), Eucharistie en gebed aan Mariakapellen in mei en oktober, wekelijkse Aanbidding.

… de verkondiging, die vooral door de priester geschiedt in de dagelijkse homilie, de uitzendingen op Radio Maria, een wekelijks woord in Kerk en Leven, via de sociale media en tijdens huisbezoeken bij alle lagen van de bevolking (zieken en bejaarden, maar ook jonge koppels en gezinnen), positief wordt beantwoord door gelovigen en niet-gelovigen. Mensen nemen deel aan de initiatieven die voorgesteld worden (bv. de jaarlijkse Ommegang en Sacramentsprocessie).

Praktische informatie

Over de gebedsplaats

Parochiekerken, kapellen, parochielokalen

Adres

Tasseniersstraat 1, 1570 Galmaarden

Contact

Sarah-Immanuel Prové
sarah.prove@yahoo.com

Tasseniersstraat 1, 1570 Galmaarden

---
Informatie laatst gevalideerd op 27 okt 2015