Parochiefederatie Zutendaal


Wij zijn een levende geloofsgemeenschap omdat...

… er hier een stabiele groep aan regelmatige kerkgangers bestaat die de kerkgebouwen tijdens weekendvieringen nog zeer behoorlijk “vult”. Belangrijker nog is de voelbare band tussen de parochianen onderling. Deze groep, vaak stille mensen die niet in de spotlights treden maar wel trouw blijven aan geloof en Kerk, vormt onze werkelijke rijkdom.

Maria is onze grote steun en toeverlaat! Onze federatie heeft een levende uitstraling naar omliggende parochies. We zijn een klein bedevaartsoord. Tijdens de meimaand zijn we de trotse gastheren van heel wat bedevaartsgroepen die Maria, Heil der Kranken komen vereren in onze kerk van Zutendaal Centrum. Van begin mei tot eind september zijn de openluchtvieringen op zaterdagavond aan de Lourdesgrot te Wiemesmeer zeer druk bijgewoond, ook door zeer veel mensen uit de omringende parochies. Het is zeer vaak zorgen dat je er op tijd bent wil je nog één van de ongeveer 300 à 400 zitplaatsen bemachtigen! 15 augustus: hoogdag van de Maria devotie: openluchtviering in een prachtig onderhouden Mariapark, gevolgd door een ommegang door de parochie. Los van de Mariadevotie: heeft Wiemesmeer tenslotte tijdens de maanden oktober tot april een maandelijkse traditie van kunstzinnige vieringen opgebouwd die ook de mensen uit een brede omgeving heel erg aanspreekt. God loven en eren met het mooiste en creatiefste wat een mens kan creëren spreekt aan!

De federatie wordt mede gedragen door meerdere werkgroepen die de laatste jaren de genade van vernieuwing en verjonging mochten genieten. Eerste communievoorbereidingen, kunstzinnige vieringwerkgroep, bijbelgroep gegroeid uit Opnieuw Beginnen en Jonge Wijn, ondersteuning van pelgrimages, en vele andere initiatieven naast wat hier al decennia lang groeit en bloeit.

Praktische informatie

Over de gebedsplaats

Dagelijkse Eucharistievieringen en tal van parochiale activiteiten

Adres

Vijverplein 2, 3690 Zutendaal

Meer info

Website: www.kerknet.be/federatie/6324/

Contact

Guido Vanheusden
3823@kerknet.be

---
Informatie laatst gevalideerd op 27 okt 2015