Parochie Sint-Pieter Esen


Wij zijn een levende geloofsgemeenschap omdat...

Met onze pastorale ploeg organiseren en coördineren we heel wat op de parochie: gebedsvieringen, de liturgie, acties en maaltijden voor Welzijnszorg en Broederlijk Delen, vormselcatechese, tweejaarlijks parochiefeest, bedankingen voor onze vrijwilligers, enz. Daartoe proberen we zo ruim mogelijk mensen uit te nodigen via diverse media (parochieblad, dorpskrant, folders, websites en facebook, e-mail). Dit alles gebeurt in het Parochiehuis waar het secretariaat is en ook een zaaltje waar de pastorale ploeg en ook andere verenigingen bijeen komen.

Aandacht voor Diaconie vinden we belangrijk: de parochie bestaat uit een buurtwerkersnetwerk en nauwe contacten met de plaatselijke ziekenzorgkern. Zo proberen we naar mensen toe te gaan via huisbezoeken naar hen die ziek zijn, eenzaam, in rouw, vragen hebben, de communie wensen te ontvangen, …

2 keer per maand vieren we eucharistie in onze kerk en daarnaast komen we ook samen in de Mariabedevaartskapel OLV ter Hulpe in mei, oktober en tijdens de noveen in juli. Bij speciale gezinsvieringen (n.a.v. Vormsel, Lichtmis en Eerste Communie) zorgen we voor een verzorgd onthaal en ontmoeting na de viering via receptie of een attentie.

Praktische informatie

Over de gebedsplaats

Sint-Pieterskerk (Esenplein 1, 8600 Esen-Diksmuide) en Parochiehuis (Roeselarestraat 23, 8600 Esen-Diksmuide)

Adres

Roeselarestraat 23, 8600 Diksmuide

Meer info

Website: www.facebook.com/Esenparochie

Contact

Stefaan Pollet
esenparochie@hotmail.com
051 50 05 25

---
Informatie laatst gevalideerd op 27 okt 2015