Parochie Onze-Lieve-Vrouw Geboorte Tongeren


Wij zijn een levende geloofsgemeenschap omdat...

De basiliek is zondagskerk van de federatie Centrum. De kerk is elke dag open van 9 uur tot 17 uur en er is een afzonderlijke Sacramentskapel. Er wordt heel veel belang gehecht aan de liturgie, vooral de ‘hoogmis’ op zondag. Er is ganse dag aanbidding op Sacramentsdag en rozenhoedje op werkdag in mei en oktober – groot belang van Mariaverering ‘Oorzaak onzer Blijdschap’. Plechtige opening en sluiting van de meimaand en pilgrimage naar de basiliek einde mei.

Tweemaal processie per jaar - zevenjaarlijkse Kroningsprocessie - Broederschap O. L. Vrouw - interparochiale catechese voor eerste communie, vormelingen, voor kleuters en volwassenen – parochieraad - gezinsgroepen – Bijbelgroepen – levendige jeugdbewegingen - verschillende koren en voorbereidende zangavonden voor grote liturgische tijden.

Orgelconcerten (twee orgels) – bedevaarten – sacramenten – uitvaarten – ziekenzorg – ‘armenzorg’ – gelegenheidsgebedsvieringen – dekenale zorg voor BD en WZZ. – ploeg ‘Parochieblad’

Praktische informatie

Over de gebedsplaats

Liturgisch komen we samen in de basiliek, voor vergaderingen en secretariaat meestal in het parochiecentrum, Stadhuisplein 8 (tegenover de basiliek)

Adres

Stadhuisplein 1, 3500 Tongeren

Meer info

Website: www.dekenaattongeren.be

Contact

Rik Palmans
rik.palmans@skynet.be
012 23 14 17

---
Informatie laatst gevalideerd op 27 okt 2015