Open Contemplatief Huis


Wij zijn een levende geloofsgemeenschap omdat...

“Wat kunnen wij op spiritueel vlak ondernemen om te begrijpen wat geloven vandaag inhoudt?” Deze woorden drukken onverbeterlijk uit wat het doel is van ons Open Contemplatief Huis en van de verschillende initiatieven die erin plaatsvinden. Het herontdekken van de contemplatieve en de ware sociale dimensie van het geloof.

Het herontdekken van de contemplatieve dimensie van het geloof geschiedt in de verschillende leerhuizen: het leerhuis voor Bijbelse Spiritualiteit, voor Christelijke Meditatie en voor Contemplatieve Dialoog. Deze komen maandelijks samen. Er is tijd voor stilte, gebed, verkondiging, vorming gekoppeld aan een warm en persoonlijk onthaal binnen een levende gemeenschap.

Het beleven van de contemplatieve dimensie van ons geloof is datgene wat reeds velen mochten ervaren tijdens de Stille Abdijdagen in Orval en in Chimay, alsook tijdens de Stilte dagen aan zee in het Monasterium Zonnelied in Oostende. Het verbindt de deelnemers tot een levende “abdij zonder muren”.

Praktische informatie

Over de gebedsplaats

Monasterium Zonnelied, Mariakerkelaan 212, Oostende / Kapel van de kerk Onze Lieve Vrouw Koningin, Lijsterbeslaan, Oostende / Abdij Orval /Abdij Chimay / Kapel van de Sint Jozefskerk, Oostende

Adres

Mariakerkelaan 212, 8400 Oostende

Meer info

Website: www.opencontemplatiefhuis.be

Contact

Hubert Debeuckelaere
h-debeuckelaere@scarlet.be
059 70 37 97

---
Informatie laatst gevalideerd op 27 okt 2015