Monialen Benedictinessen Priorij Onze Lieve Vrouw van Bethanië


Wij zijn een levende geloofsgemeenschap omdat...

… wij als gemeenschap van Monialen Benedictinessen leven volgens de Regel van Sint-Benedictus, gebaseerd op drie pijlers eigen aan onze gemeenschap van Bethanië. Zoals Maria van Bethanië maken wij dagelijks tijd voor persoonlijk gebed, komen wij vijf maal per dag samen in onze stemmige kapel voor het koorgebed, vieren wij de eucharistie en beoefenen wij de Lectio Divina.

… wij zoals Martha van Bethanië en zoals de Regel van Benedictus het vraagt, leven van het werk van onze handen. Daartoe ontvangen wij gasten (individueel en in groep) in ons onthaal om te genieten van de rust en de stilte en te kunnen deelnemen aan het gebed. Verder zorgen wij voor de opvang van de meisjesleerlingen van de abdijschool van Zevenkerken in ons internaat.

… wij zoals Lazarus van Bethanië de verkondiging van de Verrezen Heer ter harte nemen. Specifiek voor ons is dat wij bereid zijn om uitgezonden te worden naar andere werelddelen om daar het Benedictijns leven te beleven. Hier werken wij actief mee aan de verkondiging van het evangelie door het aanbieden van de sessies die gebaseerd zijn op de spiritualiteit van Simone Pacot (Bethasda).

Praktische informatie

Over de gebedsplaats

Wij leven en komen samen in de Priorij Bethanië.

Adres

Sysen 8, 8210 Loppem

Meer info

Website: www.priorijbethanie.be

Contact

Zuster Ria Vander Schaeven
info@priorijbethanie.be
050/40 68 30

---
Informatie laatst gevalideerd op 01 dec 2015