Heilig Hartparochie Antwerpen


Wij zijn een levende geloofsgemeenschap omdat...

Onze geloofsgemeenschap bestaat uit 4 levendige kernen. Op vlak van liturgie zijn er op zondag 3 totaal verschillende vieringen. De Nederlandstalige eucharistieviering volgens de Latijns-katholieke ritus, de Grieks-katholieke goddelijke liturgie volgens de Byzantijnse ritus (waarvoor een prachtige iconostase in de kerk aanwezig is) en de Anglo-Afrikaanse liturgie. De gemeenschappen vullen elkaar heel goed aan en bouwen samen aan een thuisbasis voor heel wat mensen. Velen ervaren onze parochie als een warm nest.

Op diaconaal vlak is onze Heilig Hartparochie vooral gekend voor ’t Vlot. Twee keer in de week is de woonkamer van ’t Vlot en de weekkapel van de parochie open om daklozen en drugsverslaafden te laten thuiskomen. Een ploeg vrijwilligers staat klaar om een luisterend oor te zijn voor het verhaal van velen. Sinds kort is er ook in de kelders van de kerk een voedselbedeling.

Sinds 2017 startte het pastoresteam een artistiek geloofsproject op, nl. 'Pastel'.  Pastel wil creatief bezig zijn met mensen die veeleer kansloos zijn in het gewone leven.  Scheppend met hun handen bezig zijn voert hen even weg uit de dagelijkse sleur en bekommernis.  

Praktische informatie

Over de gebedsplaats

De Heilig Hartkerk

Adres

Lange Beeldekensstraat 22, 2060 Antwerpen
Regio: Antwerpen

Meer info

Website: www.antonius-antwerpen.be

Contact

Kenny Brack
kenny.brack1@gmail.com
0478/41 30 62

---
Informatie laatst gevalideerd op 05 okt 2017