Gemeenschap van de Heilige Geestkapel


Wij zijn een levende geloofsgemeenschap omdat...

… de GEEST ons wekelijks samenbrengt in beurtelings eucharistie- en gebedsvieringen (met communie). Hierin wordt specifiek aandacht gegeven aan een bewust onthaal, betrokkenheid van de kapelgangers, samenzang (géén koor), levensnabije teksten, doorleefde stiltemomenten, en inspirerende getuigenissen. (Van maandag tot vrijdag is er ook een eenvoudige eucharistieviering.)

… wij geboeid zijn door Jezus van Nazareth, zijn manier van leven en zijn relatie met God, en omdat we geloven dat zijn GEEST ons dagelijks samenleven begeestert, zowel thuis als op het werk. Hij inspireert ons in de levensnabije vieringen, de maandelijkse Lectio Divina en jaarlijkse vormingsmomenten (abdijdag, Bartimeusavond).

… wij het geloof in de LEVENDE Heer in daden willen omzetten. De GEEST bezielt ons tot ziekenbezoek, steun aan een ontwikkelingsproject in Kinshasa, het contact houden met missievrienden, inzet in de kapel-, liturgie- of onderhoudsploeg. Deze kapelgemeenschap wordt door velen gedragen en verder uitgebouwd, ook naar de zonewerking toe.

Praktische informatie

Over de gebedsplaats

Heilige Geestkapel (Harent-Rijmenam)

Adres

Peulisbaan 65, 2820 Rijmenam - Bonheiden

Meer info

Website: sites.google.com/site/hgeestkapelharent/

Contact

Lieve Van Mellaert
lieve.vanmellaert@telenet.be
015 52 94 58

---
Informatie laatst gevalideerd op 27 okt 2015