Geloofsgemeenschap Regionaal Ziekenhuis Heilig Hart Leuven


Wij zijn een levende geloofsgemeenschap omdat...

Zieken, eucharistie, woord- en communiedienst: We staan allereerst ten dienste van de zieken van ons ziekenhuis en hun familie. Op zondag vieren we samen de liturgie om 10.30u. Dit kan een eucharistie zijn of een woord- en communiedienst. Tijdens de week delen we de communie en bezoeken twee pastores de zieken.

Vrijwilligers, vervoer: Onze levende geloofsgemeenschap wordt mee gedragen door een groep vrijwilligers die iedere zondag de patiënten naar de kapel brengt en hen na de viering ook terugbrengt naar de kamer (vervoer). Deze vrijwilligers vormen de vaste kern van onze gemeenschap op zondag. We hebben vijf wisselende voorgangers. Mensen van buiten het ziekenhuis zijn welkom en er zijn enkele vaste mensen uit de buurt die wekelijks aansluiten op zondag.

Spiritualiteit: Bij het personeel van ons ziekenhuis merken we de toenemende secularisatie. Er is een zekere openheid naar spiritualiteit in de ruime betekenis van het woord. Soms geven de pastores vorming over spirituele pijn of rituelen bijvoorbeeld. Er is interesse maar tegelijk een grote onwetendheid.

Praktische informatie

Over de gebedsplaats

De kapel op de eerste verdieping van gebouw A in het Regionaal Ziekenhuis Heilig Hart in Leuven.

Adres

Naamsestraat 105, 3000 Leuven

Contact

Karolien Helsen
karolien.helsen@hhleuven.be
056 52 20 37

---
Informatie laatst gevalideerd op 27 okt 2015