Dominicus Gent


Wij zijn een levende geloofsgemeenschap omdat...

Eucharistie. Wij zijn een christelijke gemeenschap uit het Gentse, gegroeid uit de Dominicaanse spiritualiteit en uit de studentenparochie. Al meer dan dertig jaar vieren wij op zondagmorgen, levensnabij en maatschappijbetrokken. We willen lief en leed delen van elkaar en van de ruimere samenleving, erover nadenken en, waar kan, een stem verheffen, een steen verleggen.

Spiritualiteit en Solidariteit. Zoek je een plek om het leven te vieren in zijn broze en toch sterke kracht, inspiratie en vuur om je engagement in Jezus’ spoor vol te houden? Voel je je ontheemd in de Bijbels-christelijke traditie en wil je weer wat thuiskomen, met en bij tochtgenoten?

Zang. Wij zingen, bidden, verstillen, en zoeken naar woorden, delen brood en wijn. Toegewijde vrouwen en mannen gaan voor. We laten ons dragen en uitdagen door de Bijbel en door wijsheid uit andere levensbeschouwingen.

Praktische informatie

Over de gebedsplaats

We komen iedere zondagmorgen om 10.30u samen om te vieren in de kerk van Maria Goretti, een mooi gebouw, daterend van begin jaren 60, die we delen met de plaatselijke geloofsgemeenschap en met het ICCGent.

Adres

Blaisantvest 37, 9000 Gent

Meer info

Website: www.dominicusgent.be

Contact

Antoinette Van Mossevelde
antoinette.van.mossevelde@telenet.be

---
Informatie laatst gevalideerd op 27 okt 2015