Dag zus, dag broer


Wij zijn een levende geloofsgemeenschap omdat...

De Bijbel en het leven van Franciscus en Clara zijn belangrijk als inspiratiebron voor ons samenzijn. Jezus’ evangelie hoeft niet ver van ons leven te staan. We komen elke week samen om in een geloofsgesprek, vanuit ons dagelijks leven, uit te wisselen over de lezingen van de zondagsliturgie.

De eucharistie wordt ervaren als het hart van ons samenzijn en ook de andere sacramenten komen best tot hun recht als ze worden ontvangen in een levende gemeenschap. Bij het verzorgen van de liturgie is er aandacht voor schoonheid qua inrichting, versiering, taal en zang (met dank aan het rijke Taizérepertorium).

Bij gemeenschapsactiviteiten, weekends, kampen, pelgrimages, momenten waarop we in Zijn naam samenkomen, mochten we vaak ervaren dat wat de Geest geeft, groter is dan onze inspanningen. We hebben ervaren dat Gods naam: ‘Ik zal er zijn voor u’ ook in ons samenzijn ruimte laat ontstaan om mensen te onthalen.

Praktische informatie

Over de gebedsplaats

De tuin van het woonhuis in het centrum van Merksem sluit aan bij een boomgaard en een kapel. De kapel heeft ook een ingang langs een klein zijstraatje en is te herkennen aan een welkomstbord. Verder: klooster van zusters Clarissen in 2940 Stabroek (Oud Broek 8).

Adres

Terlindenhofstraat 202, 2170 Merksem

Contact

Bieke De Meulder
michiels.demeulder@skynet.be
03 646 92 57

---
Informatie laatst gevalideerd op 27 okt 2015