Arkgemeenschap Moerkerke-Brugge


Wij zijn een levende geloofsgemeenschap omdat...

… we dagelijks tijd maken om de dag te openen met een stil moment (bijbeltekst, gebed, lied, Onze Vader, voorbeden). Daarnaast hebben we ook maandelijks een eucharistieviering in één van de huizen: de Moerbei in Brugge of in de Barke in Moerkerke.

… we hierbij op zoek gaan naar een creatieve en laagdrempelige invulling voor onze bewoners met een mentale beperking: we maken van het joods-christelijk verhaal een belevingsverhaal, met linken naar hun dagelijkse ervaring.

… we dit open trekken naar de begeleiders, de vrijwilligers. Iedere vergadering start met het aansteken van het vuur… zodat we zelf aangestoken worden door ‘het Vuur’. Op die manier brengen we een concreet getuigenis aan de mensen die bij ons langs komen. Het aspect geloofsgemeenschap zit dus niet enkel in een visietekst, maar is dagelijkse kost!

Praktische informatie

Over de gebedsplaats

Maandelijkse viering in één van de huizen: de Moerbei in Brugge of in de Barke in Moerkerke maar eigenlijk beleven we de geloofsgemeenschap dagdagelijks in het samenleven in de huizen en het atelier.

Adres

Vissersstraat 71, 8340 Moerkerke

Meer info

Website: www.arkmoerkerke-brugge.be

Contact

Rik Beernaert
directie@arkmoerkerke-brugge.be
050/50 18 84

---
Informatie laatst gevalideerd op 03 okt 2017